Loudspeaker

Video

Manuscript
VÄLKOMMEN TILL WebbFIOL
Audiovisuellt arkiv för folkmusik och -dans

Databasen innehåller 63319 objekt med låtar, visor, dans och intervjuer i form av ljud, film/video och uppteckningar. Arbetet med att digitalisera det rika folkmusik- och dansmaterialet från Dalarna, Uppland och Gävleborgs län pågår just nu. Medverkande arkiv är Dalarnas museum, Svenskt visarkiv, Folkmusikens hus, Dalarnas hembygdsring, Ljusdalsbygdens museum, Leksands, Malungs och Rättviks kommunarkiv samt Dalarnas, Gästriklands, Hälsinglands och Upplands spelmansförbund.

Upphovsrätten begränsar möjligheterna till publicering av ljud- och film. Folkmusikens hus har därför startat arbetet med att göra överenskommelser med utövare som finns representerade i arkivet. Projektet genomförs i samarbete med Dalarnas spelmansförbund och spelmanslag i Dalarna. WebbFIOL uppdateras kontinuerligt vartefter arbetet fortskrider. För att se en aktuell lista över publicerade ljudinspelningar (5810), filmsekvenser (415) och uppteckningar (7533) klickar du länken
Tillgängligt material. Den som vill söka i databasen med tillgång till hela materialet, är välkommen till Folkmusikens hus faktarum.

Projektet är ett samarbete mellan Dalarnas, Gästriklands och Hälsinglands spelmansförbund, Studieförbundet Bilda GävleDala/Hälsinge låtverkstad och Folkmusikens hus. Stöd till projektet har givits av Statens kulturråd, Dala Energi AB och Leksands Sparbank.

Logga in
Skapa ett användarkonto
Kontakta WebbFIOL
  Folkmusikens hus logo

FIOL AV 5 // © 2017 Folkmusikens hus