Höök Olof Andersson, Rättvik (1860-1936) Enradigt dragspel tillverkat av Carl-Olof Malmling Bingsjöstämman Välkommen till WebbFIOL
Audiovisuellt arkiv för folkmusik och -dans

Databasen innehåller objekt med låtar, visor, dans och intervjuer i form av ljud, film/video och uppteckningar. Arbetet med att göra detta rika folkmusik- och dansmaterial tillgängligt pågår just nu. Medverkande arkiv är Dalarnas museum, Svenskt visarkiv, Folkmusikens hus, Dalarnas hembygdsring, Ljusdalsbygdens museum, Leksands, Malungs och Rättviks kommunarkiv samt Dalarnas, Gästriklands, Hälsinglands och Uplands spelmansförbund.

Upphovsrätten begränsar möjligheterna till publicering av ljud- och film. Folkmusikens hus har därför startat ett projekt med syftet att göra överenskommelser med utövare som finns representerade i arkivet. Arbetet genomförs i samarbete med spelmansförbunden i Dalarna, Gästrikland, Hälsingland och Uppland.

WebbFIOL uppdateras kontinuerligt vartefter arbetet fortskrider. För att se en aktuell lista över tillgängliga ljudinspelningar, filmsekvenser och uppteckningar klickar du länken Tillgängligt material. Den som vill söka i databasen med tillgång till hela materialet, är välkommen till Folkmusikens hus faktarum.

Projektet är ett samarbete mellan Dalarnas, Gästriklands, Hälsinglands och Uplands spelmansförbund, Kulturutveckling Gävleborg, Studieförbundet Bilda Mitt och Folkmusikens hus och stöds av Statens kulturråd.

Totalt i databasen: 85387
Tillgängligt: ljud (32384), rörlig bild (749), uppteckningar (9741)
Tillgängligt material

Logga in
Skapa ett användarkonto
Kontakta WebbFIOL
  FIOL AV logo

FIOL AV 6 // © 2023 Folkmusikens hus